Skip to content
Kezdőlap » Egy biztató jel, hogy magas az önbecsülésed

Egy biztató jel, hogy magas az önbecsülésed

Egy biztató jel, hogy magas az önbecsülésed


A magas önbecsüléssel rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel tesznek egy bizonyos dolgot.
A magas önbecsüléssel rendelkező emberek keményebben próbálnak megszabadulni a negatív érzelmektől – derül ki egy kutatásból. Legyen szó akár zenéről vagy testmozgásról, a magasabb önbecsüléssel rendelkező emberek szívesebben veszik fel a harcot a rossz hangulatukkal.

Ezzel szemben az alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek nem motiváltak a rossz hangulat leküzdésére, és hajlamosak elfogadni a szomorúságukat.Dr. Jonathon Brown, a tanulmány egyik szerzője kifejtette, sok alacsony önbecsüléssel rendelkező ember úgy gondolja, hogy a szomorúság az élet része, és nem szabad megpróbálni megszabadulni tőle, míg a magas önbecsüléssel rendelkező emberek hisznek abban, hogy tenniük kell valamit azért, hogy jobban érezzék magukat, ha negatív élményben van részük, vagy rossz hangulatba kerülnek.

A kutatásban öt különböző tanulmányban közel 900 ember vett részt. A kulcsfontosságú kísérlet eredményei azt mutatták, hogy az alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek kevésbé próbálták felvidítani magukat, amikor rossz kedvük volt.Az alacsony önbecsüléssel rendelkezőknek csak 47 százaléka döntött úgy, hogy vígjáték műfajú videót néz, amikor rossz kedve volt. Ez a magas önbecsüléssel rendelkezők 75 százalékához képest történt így.

Brown az eredményekkel kapcsolatban elmondta, hogy az alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek lemondónak érzik magukat, mert megkérdőjelezik, hogy bármi is segítene, és azt mondják: „Nem vagyok jó abban, hogy megtörjem vagy megváltoztassam a hangulatot”.„Azt is hiszik, hogy a szomorúságtól nem lehet megszabadulni, és hogy a szomorúságból tanulunk és fejlődünk. Úgy érzik, hogy nem helyénvaló megpróbálni megváltoztatni egy hangulatot. Ezek nem olyan emberek, akik feltétlenül elmennének moziba vagy vásárolni, hogy jobban érezzék magukat.”

Hozzátette, hogy az alacsony önbecsüléssel rendelkező emberek azonban képesek változtatni.„Ha alacsony az önbecsülésed, akkor aktívan próbálj meg felülemelkedni a szomorúságon, és tanuld meg, hogy jobban fogod érezni magad, ha nem passzívan fogadod el a szomorúságot. Jobban lehetsz, ha emlékezteted magad arra, hogy tegyél valamit. Lehet, hogy fenékbe kell rúgnod magadat, hogy elmenj moziba, mert ez tudatos erőfeszítést igényel, nem pedig olyasmit, ami automatikusan jön.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!