Skip to content
Kezdőlap » Ne kövesd el ezt a hibát retinol használata közben

Ne kövesd el ezt a hibát retinol használata közben

Ne kövesd el ezt a hibát retinol használata közben


Ami a bőrápolás összetevőit illeti, a retinolt nehéz felülmúlni. A vényköteles és vény nélkül kapható A-vitamin-származék különböző nevek alatt, mint például retinsav, tretinoin, retinil-palmitát és retinil-acetát, a bőr sejtforgalmának növelésével a pattanásoktól kezdve a finom ráncokig és a fakóságig mindent kezel. A retinol erős hámlasztó erejének azonban van egy hátulütője: időnként túl intenzív lehet. Ezért nem ritka, hogy az első alkalommal használók szárazságot és irritációt tapasztalnak, amíg a bőrük nem alkalmazkodik.

Milyen óvintézkedéseket kell figyelembe venni a retinol használatakor?

Néhány megelőző intézkedés, amelyet az irritáció megelőzése érdekében tehetünk, a retinol szendvicsrétegként való elhelyezése a hidratáló krémek között (ezt úgy tehetjük meg, hogy a retinol előtt és után egy vékony réteg hidratáló krémet viszünk fel), és az összetevő fokozatos beépítése a rutinunkba (csak hetente egyszer vagy kétszer használjuk, mielőtt heti két-három alkalomra emelnénk a gyakoriságot).

Egy másik fontos tipp, ha hajlamosak vagyunk az irritációra, hogy ne alkalmazzuk a retinolt nedves bőrre, mert az szárazzá és gyulladttá válhat. A nedves vagy nedves bőr áteresztőképesebb, mint a száraz bőr, ami azt jelenti, hogy több terméket képes felszívni. Ez jó dolog a hidratáló krémek vagy hidratáló szérumok esetében (ezért érdemes a testápolót közvetlenül a zuhany alól felvinni), de talán nem annyira jó egy olyan erős hatóanyag esetében, mint a retinol.Röviden, az irritáció lehetőségének csökkentése érdekében győződjünk meg róla, hogy bőrünk teljesen száraz, mielőtt retinolt alkalmaznánk rajta, és mindig tegyünk rá hidratáló krémet.

Hogyan állítsuk helyre bőrünket a retinol okozta károk után?

Ha a károsodás már megtörtént, tegyük le a retinolt, és tartsunk szünetet más hatóanyagok használatában, ha már itt tartunk. Ide tartoznak az összehúzó tonik, a savak (szalicilsav, glikolsav, tejsav stb.) és a hámlasztó bőrradírok. Mindent hagyjunk, amiben illatanyag van, mert az reakciót válthat ki, ha a bőrbarrier már sérült.Ehelyett csökkentsük a rutinunkat két alapvető lépésre: tisztítás és hidratálás.

Amíg a bőrünk meg nem gyógyul, naponta egyszer használjunk gyengéd tisztítót, amelyet enyhén bemasszírozunk a bőrünkbe, majd puha ruhával letöröljük, ezután egy réteg hidratálót kenjünk az egész bőrünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!