Skip to content
Kezdőlap » György herceg fontos szerepet kaphat III. Károly koronázásán

György herceg fontos szerepet kaphat III. Károly koronázásán

György herceg fontos szerepet kaphat III. Károly koronázásán


Közeledik III. Károly koronázása, az előkészületek pedig folyamatosan zajlanak. A király mellett több családtagja is komoly szerepet vállal majd a szertartáson, így lehet, hogy a legfiatalabbak is. Katalin hercegnéék fontolóra vették, hogy György herceg is kiemelkedő feladatot kapjon.
A hivatalos királyi koronázásra május hatodikán kerül majd sor. Legutoljára az Egyesült Királyságban 70 évvel ezelőtt volt ilyen esemény, amikor a néhai II. Erzsébet fejére került a korona. III. Károly király az akkori menetrendhez képest számos módosítást eszközölt, hogy modernebb köntösbe öltöztesse a hagyományos szertartást.

Többek között ragaszkodott ahhoz, hogy különböző vallások képviselői is megjelenjenek a nagy napon. Annak ellenére, hogy az anglikán egyház vezetője lesz, egy olyan birodalmat akar irányítani, ahol minden hitet egyenértékűként kezelnek. Ezen felül a ceremónia hosszát, illetve a vendéglistát is lerövidítette.További változtatásokkal kapcsolatban itt lehet részleteket olvasni.

Vilmos herceg az uralkodó törvényes örököseként minden tekintetben kiveszi a részét a koronázás szervezéséből. Fiatalabb gyermekei — Sarolta hercegnő és Lajos herceg — az eddigi értesülések szerint csupán nézőkként lesznek majd jelen a rendezvényen, de a legidősebb testvér egy kiemelkedő szerephez juthat.

Tekintve, hogy Vilmos után György herceg a második az öröklési sorban, ez nem lenne meglepő döntés. Katalin hercegnéék fontolóra vették a témát, de ez egyelőre nem jelenti azt, hogy bele is egyeznek. Köztudottan nagyon védelmezik gyermekeiket, hogy a lehető leghétköznapibb fiatalkort biztosítsák számukra.Ezzel a törekvésükkel erőteljesen szembemenne a koronázáson való kiemelt feladat.

Az Independent cikkéből az is kiderült, hogy az újdonsült királyné az öt unokáját is szeretné bevonni a ceremóniába. Ez azért egy szokatlan kérés, mivel ők mind a Parker Bowles családi ágból születtek. Ezzel a döntéssel a királyi pár a modern családi képet szemléltetné, ami egyértelműen Károly eltökélt célja. A tervek szerint az öt fiatal tartaná Kamilla királyné feje fölött a baldachint.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Harry herceg és Meghan Markle is meghívást kaphattak a koronázásra. Vajon lesz külön feladatuk? Mi akadályozhatja meg, hogy megjelenjenek? Kapcsolódó cikkünket itt tudod elolvasni.Nyitókép: Getty

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!