Skip to content
Kezdőlap » Laktató édesburgonyás Mac & Cheese recept vegáknak

Laktató édesburgonyás Mac & Cheese recept vegáknak

Laktató édesburgonyás Mac & Cheese recept vegáknak


A rostokban gazdag édesburgonya szolgál a sajtmártás alapjául ebben az egészséges, házi Mac & Cheese receptben.

Hozzávalók

150 g teljes kiőrlésű tészta1 közepes méretű édesburgonya (kb. 34 dkg)5 dl zsírmentes (sovány) tej2 evőkanál liszt1 kis gerezd fokhagyma, apróra vágva30 dkg reszelt Cheddar sajt1 evőkanál dijoni mustár1,5 g só1,5 g frissen őrölt bors72,5 g fagyasztott borsó, felolvasztva3 evőkanál durva, száraz, teljes kiőrlésű zsemlemorzsa1 teáskanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés

1. lépés: Helyezzünk el egy rácsot a sütő felső harmadába és melegítsük elő a sütőt. Permetezzünk be egy sütőedényt főzőspray-vel.2. lépés: Főzzük a tésztát egy nagy fazék forrásban lévő vízben, amíg éppen csak megpuhul, 7-9 percig. Csöpögtessük le és tegyük félre.3. lépés: Közben villával több helyen megszurkáljuk az édesburgonyát. Mikrohullámú sütőben magas fokozaton addig sütjük, amíg a közepéig megpuhul, 7-10 percig.

4. lépés: Keverjük össze a tejet, a lisztet és a fokhagymát egy nagy serpenyőben. Közepes lángon, gyakran kevergetve melegítsük addig, amíg gőzölög és forró lesz, de nem forr, majd vegyük le a tűzről. 5. lépés: Amint az édesburgonya eléggé kihűlt ahhoz, hogy kézbe vehető legyen, vágjuk fel, és kanalazzuk a húsát a gőzölgő tejbe. Botmixerrel pürésítsük simára (vagy tegyük át egy turmixgépbe, és pürésítsük simára, majd tegyük vissza az edénybe).6. lépés: Adjuk hozzá a sajtot, a mustárt, a sót és a borsot, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad. Adjuk a tésztát és a borsót a mártáshoz, és keverjük össze, hogy bevonja. Tegyük át az előkészített sütőedénybe, majd keverjük össze a zsemlemorzsát és az olajat, és szórjuk a tésztára. Süssük a felső rácson, amíg a teteje enyhén megbarnul és ropogós lesz, 1-2 percig.

Tipp: Ha saját durva száraz zsemlemorzsát szeretnénk készíteni a sült sajtos makaróni tetejére, vágjuk le a teljes kiőrlésű kenyér héját, tépjük darabokra a kenyeret, és dolgozzuk össze konyhai robotgépben, amíg durva morzsát nem kapunk. Terítsük szét egy sütőlapon, és 120 °C-on süssük szárazra, 10-15 percig (egy szelet kenyérből kb. 33-35 gramm száraz zsemlemorzsa készíthető).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!