Skip to content
Kezdőlap » 3 mocktail recept, amit imádni fogsz elkészíteni és inni is

3 mocktail recept, amit imádni fogsz elkészíteni és inni is

3 mocktail recept, amit imádni fogsz elkészíteni és inni is


Bár sokak kedvence egy jó Sex on the Beach vagy Bloody Mary, a koktél alkohol nélkül is mennyei lehet. Ez a mocktail, melynek 3 különböző, de szuper ízletes verzióját hoztuk el.

1. Szűz áfonya-bazsalikom Sangria

Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:3 c. áfonyalé1 narancs leve1 doboz szódabikarbóna1 narancs, felszeletelve1 alma, kimagozva és felszeletelve70 gramm fagyasztott áfonyaegy kis bazsalikomlevélElkészítés:Egy nagy kancsóban keverjük össze az áfonyalevet, a narancslevet és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsöt és a bazsalikomot, és keverjük össze! A tálaláshoz öntsük jégkockával teli pohárba az egészet.

2. Wassail

Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:2 l almabor2,5 dl friss narancslé2 citrom, felszeletelve, plusz több a tálaláshoz1 darab gyömbér, hámozva1 zacskó fekete tea2 fahéjrúd, plusz több a tálaláshoz6 kardamom hüvely5 egész szegfűszeg3 szegfűbors2 egész csillagánizs, plusz még több a tálaláshozCsipetnyi reszelt friss szerecsendióBourbon vagy brandy, a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés

Egy nagy fazékban, alacsony hőfokon forraljuk fel az almabort, a narancslevet, a citromszeleteket, a gyömbért, a teát, a fahéjat, a kardamomot, a szegfűszeget, a bogyós gyümölcsöket, a csillagánizst és a szerecsendiót. Fedjük le, és főzzük, amíg a fűszerek átjárják, körülbelül 1 órán át.Ha kész, szűrjük át egy finom szemű szitán, majd kanalazzuk az italt bögrékbe. Ízlés szerint keverjünk bele egy kis bourbont, majd díszítsük citromszeletekkel, fahéjrúddal és csillagánizsrúddal.Ezt már ne szűrjük le, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Töltsük át egy légmentesen záródó edénybe, és tegyük a hűtőbe. Ha lehűlt, szűrjük le, melegítsük újra, és tálalás előtt adjunk hozzá bourbont.

3. Horchata

Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:200 g hosszú szemű fehér rizs1,7 l szűrt víz, elosztva1/2 cs. szeletelt mandula (opcionális)2 egész fahéjrúd1 doboz párolt tej0,5 l tej vagy mandulatej1 teáskanál őrölt fahéj1 teáskanál tiszta vaníliakivonat1/4 teáskanál sóKristálycukor, agavé vagy bármilyen édesítőszer

Elkészítés

Egy finom hálós szűrőben kb. 15 másodpercig futtassunk hideg vizet a rizs fölött, majd turmixgépben keverjük össze a rizst, 7 dl szűrt vizet, a mandulát és a fahéjrudat, és turmixoljuk addig, amíg a rizs szétesik, de nem válik porhanyóssá teljesen, kb. 30 másodpercig. Ha kész, tegyük át egy fedeles edénybe, és egy éjszakára rakjuk a hűtőbe.Másnap a beáztatott rizst, a fahéjat és a mandulát kb. 60 másodpercig keverjük turmixgépben, vagy amíg a rizs és a mandula porrá nem őrlődik. Egy nagy, kifolyóval ellátott tálba egy rétegben fektessük le a sajtvásznat, és helyezzünk rá egy finom hálós szűrőt.Ezután öntsük a rizstejet a hálós szűrőn keresztül a sajtkendőbe, és egy gumispatula segítségével nyomkodjuk le a pépet, hogy minél több folyadékot engedjen ki magából. Ha kész, dobjuk ki a rizs- és mandulapépet, gyűjtsük össze a kendő sarkait, és dolgozzuk át a tejet a rostokon, jól belemasszírozva, hogy az őrölt rizs mindenhova kerüljön.Utolsó lépésként adjuk hozzá a tejet, az őrölt fahéjat, a vaníliát, a sót és a maradék 9,5 dl vizet, majd keverjük össze, amíg homogénné nem válik. Kóstoljuk meg, és állítsuk be az édességet ízlés szerint, minden egyes hozzáadás után jól felkeverve az italt. Ha elkészült, hűtsük le, és jéggel, díszítésként pedig fahéjrúddal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!