Skip to content
Kezdőlap » Európa legszebb látnivalói közt első helyen a magyar épület

Európa legszebb látnivalói közt első helyen a magyar épület

Európa legszebb látnivalói közt első helyen a magyar épület


A Stasher a Google-értékelések, a helyi szállások minősége, a repülőtértől való távolság, a turisták biztonsága és a TikTok-népszerűséget figyelembevételével rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát. Az Európa legszebb látnivalói között pedig első helyen szerepel egy magyar épület.
A poggyásztárolásra specializálódott Stacher azért rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát, hogy a turisták elkerüljék a csalódásokat, ugyanis sok esetben egy-egy turisztikai helyszínnek nagyobb a füstje, mint a lángja– írta a Hamu és Gyémánt magazin.

4. Plaza de España Sevillában, Spanyolország

Shutterstock
A sevillai Plaza de España téren a lenyűgöző kormányépületek félkörívét magas tornyok szegélyezik, és egy nagy szökőkutat ölelnek körül. A tér eredetileg az 1929-es Ibero-Amerikai Kiállításra épült.Az épületek tövében 52 csempézett alkóv sorakozik, amelyek Spanyolország egyes tartományait ábrázolják. A négy mozaikhíd – amelyek az ország négy régióját jelképezik – festői utakat vág át a víz felett, ahol a kör alakú csatornán csónakok úsznak.A Plaza de España közterület, vagyis ingyenesen látogatható.

3. Kék lagúna, Izland

Shutterstock
Az izlandi Kék lagúna igen csalogató képet nyújt a tejszerű türkizkék vizéből felszálló gőzzel, melyet félelmetes vulkánok vesznek körül.A táj akármennyire is éteri, nem természetes jelenség. A fürdőt a közeli geotermikus erőmű melléktermékével töltik fel. Ásványi anyagokban gazdag vize és puha fehér szilícium-dioxid iszapja gyógyító hatással van a bőrre.Évente körülbelül egymillió látogatót fogad az izlandi Kék lagúna.

2. Disneyland Párizs, Franciaország

Shutterstock
A TikTok-felhasználok szerint a „legboldogabb hely a Földön” méltó is a szlogenjéhez. A párizsi Disneyland a közösségi média felhasználói szerint ugyanis tényleg az egyik legjobb szórakozást nyújtó hely Európában.A közösségi médiában megjelölt posztokat közel nyolcmilliárdszor nézték meg, és a Google-értékelésekben is igen tekintélyes, 4,5-ös értékelést kapott.Könnyen megközelíthető is, hiszen az Eurostar közvetlen vonatokat indít Londonból a vidámparkba, amivel kevesebb mint három óra alatt megérkezhetünk. A Disneyland-be szóló napijegyek ára 63 eurótól kezdődik.

1. Országház, Budapest, Magyarország

Shutterstock
És a lista első helyén hazánk országháza, a Parlament végzett. A Parlamentet, – mely a rangsorolás szerint Európa legimpozánsabb nevezetessége – gyalogosan, vagy akár a Dunán hajókázva is megcsodálhatjuk.Az 1902-ben felavatott neogótikus építmény ma is az ország legnagyobb épülete. Szimmetrikus homlokzata és középső kupolája lenyűgöző sziluettet rajzol a folyó pesti oldalán. Éjjel teljes pompájában láthatjuk.A magyar Parlament épülete a Stasher elemzésében a 10-ből 7,3 pontot kapott, és ezzel nem csak Európa, hanem a világ legjobb turisztikai látványossága lett.
Nyitókép: Shutterstock

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!