Skip to content
Kezdőlap » Te is kidobod, pedig a természetes bőrápolás legjobb kelléke

Te is kidobod, pedig a természetes bőrápolás legjobb kelléke

Te is kidobod, pedig a természetes bőrápolás legjobb kelléke


Számtalan természetes módja van a bőrápolásnak. Sokszor ezek a konyhánkban, vagy akár a szemetesünkben is megtalálható kellékek.
A legtöbben gondolkodás nélkül a szemétbe dobjuk a banánhéjat, hiszen ki gondolná, hogy van bármi, amire hasznosíthatjuk. Pedig a banánhéj olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek rendkívül jótékony hatással vannak a bőrre, és számos bőrbetegséget gyógyíthatnak.Azt is eláruljuk, hogyan!

A banánhéj jótékony hatása

A banánhéj számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek jótékonyan hatnak a bőr egészségére. Egy, a PubMed Centralban megjelent tanulmányból megtudtuk, hogy a banánhéj gazdag antioxidánsokba, melyek számos előnyt biztosíthatnak a bőr számára, például védelmet nyújtanak a napkárosodással és a szabad gyökökkel szemben.És ez még nem minden! Ragyogóvá teszi a bőrt, csillapítja az irritációt, és még a finom vonalakat is kisimítja. Emellett gazdag forrása a zsírsavaknak, amelyek olyan problémákat kezelhetnek, mint az ekcéma és a pikkelysömör. Emellett káliumban és nedvességben is gazdag, ami segít hidratálni a száraz bőrt, puhává és rugalmassá teszi. Számos tápanyagot is tartalmaz, például A-vitamint, cinket és mangánt, amelyek gyulladáscsökkentő hatásúak.

 3 tipp a felhasználásához:

1. A banánhéj dörzsölése

Ez a banánhéj egyik legegyszerűbb felhasználási módja. Ezzel csökkenthetjük a ráncokat, a bőr puffadtságát, a szárazságot és megelőzhetjük vele a pattanások kialakulását is.Így használd:Először mossuk meg az arcunkat a bőrtípusunknak megfelelő lemosóval, majd töröljük szárazra.Fogjunk egy banánhéjat, és kezdjük el masszírozni vele az arcunkat a héj belsejével.Folytassuk ezt a folyamatot 10 percig, és ha a héj megbarnul, cseréljük ki. 10 perc masszírozás után várjunk 10 percet. Ezt követően sima vízzel mossuk meg az arcunkat.

2. Banánhéj maszk

A banán tápláló a szervezet és a bőr számára is. Olyan a bőrnek fontos tápanyagokat tartalmaz, mint a B6-vitamin, a B12-vitamin, az antioxidánsok és a cink, amelyek mind-mind segíthetnek számos bőrprobléma leküzdésében.Így használd:Apríts fel fél banánt a héjával együtt.A banánhéját daráld le és adj hozzá két banánt. Addig keverd, amig pépes állagot nem kapsz belőle.Önts egy kis rózsavizet az arcmaszkhoz és keverd, amíg pasztássá nem válik.Vidd fel az arcodra.Hagyd néhány percig hatni, majd mosd le vízzel.

4. Szem alatti tapasz

A banánhéj antioxidáns-és C-vitamin-tartalma segíthet csökkenteni a ráncok megjelenését, és ragyogóbbá teheti a bőrt. Így megvan minden olyan képessége, ami a szem alatti maszkoknak is.Így használd:Vágd a banánhéját két kisebb darabra és tárold a hűtőszekrényben.Helyezd fel a banánhéj belső oldalát a szem alatti területre, a karikákra.Csukd be a szemed és relaxálj 15-20 percig.Vedd le a héjat, mosd át az arcodat tiszta vízzel, majd kend be szem alatti krémmel a területet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!