Skip to content
Kezdőlap » Top 5 legjobb strand, ha Barcelonába utazol

Top 5 legjobb strand, ha Barcelonába utazol

Top 5 legjobb strand, ha Barcelonába utazol


Ezek a kedvenc homokos és szörfös szakaszok a katalán fővárosban és környékén.
Barcelona vonzerejének nagy része, hogy tengerparti város. A legtöbbek által ismert Barceloneta városnegyedet keresik fel sokan, ha szörfözni és napozni szeretnének, de nyáron alig találni szabad helyez itt. Szerencsére sok más, kevésbé lakott hely is van, ahol kiteríthetjük a strandtörülközőnket és lazíthatunk. A homokos partoktól kezdve a családbarát szörfözéssel rendelkező strandokon át a rövid vonatútra található apró sziklás öblökig, számos lehetőség vár ránk, ha Barcelona legjobb strandjait kutatnánk fel. Ötöt mutatunk ezek közül.

1. Sitges

Fotó: Shutterstock
A Barcelonától mindössze 38 kilométerre délre fekvő Sitges 17 homokos strandból áll. A helyiek legkedveltebb választása Sant Sebastià, mely kicsi, kompakt és jól kiszolgált. A Fragata remekül alkalmas családok számára, hála a röplabdahálóknak és a vízi bicikliknek. Ami magát Sitges városát illeti: Idilli macskaköves utcák, színes virágos és fehér falú, Júlia-erkélyes villák labirintusa. A településre gyakran szoktak úgy hivatkozni mint „Spanyolország Saint-Tropezja”, az európai szinten is magas ingatlanárak miatt.

2. Playa de Les Roques

Fotó: Shutterstock
A Barcelonától egy órányira északra fekvő Calella két személyiséggel rendelkező tengerpart. A vonatról leszállva, pálmafákkal szegélyezett sétány és széles, homokos strand fogadja az embert. Ha csak napozni vágyunk, egy lépést sem kell tovább mennünk, de ha ennél még több élményre lennénk kíváncsiak, délre, egy világítótornyos domb felé érdemes vennünk az irányt. Másszunk fel a lépcsőn, ahol egy ösvényen találjuk magunkat. Nézzünk lefelé, ahol kis öblük négyesét pillanthatjuk meg, amelyet fenyők, kaktuszok és sárga vadvirágok szegélyeznek. Tiszta varázslat.

3. Ocata Playa

Vonattal 30 percre Barcelonából a város védjegyévé vált városi strandján találhatjuk magunkat, anélkül, hogy lökdösődnünk kellene a legjobb helyekért. Az Ocata olyan lapos, amilyen lapos strand csak lehet, ezért népszerű választás a rögbi- és röplabda-bajnokságokhoz.

4. Canet de Mar

Fotó: Shutterstock
A Barcelonától 40 kilométerre északkeletre lévő, homokos-sziklás Canet de Mar a halászok kedvelt helye. A parton olyan szívós növények mellett bukkannak fel, mint a tengeri édeskömény, a sárga szarvacska és a tüskés amerikai aloe. Canet központjához közeledve, ahogy a szemcsés tengerparti út sétánnyá szélesedik, a horgászbotokat röplabdahálók, focikapuk és kosárlabdapalánkok váltják fel.

5. Arenys de Mar

Fotó: Shutterstock
Arenys de Mar részben halászkikötő, részben tengerpart, a halászati ipar epicentruma; a vitorláshajók és a kék-fehér csónakházak mind a kemény munka, nem pedig a látvány miatt épültek. Ha a tenger felé nézünk, a legjobb strand jobbra van. Sétáljunk a La Musclera felé, ahol biztos tudni fogjuk, hogy megérkeztünk, amikor a homokon és néhány strandbáron kívül más is megragadja a tekintetünket, például a nudista strand. De ne aggódjunk: a vetkőzés nem kötelező.(Condé Nast Traveler)Nyitókép: Shutterstock

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

289 000 Ft
Bérlés:
30 000 Ft / 2 hét
45 000 Ft / 4 hét

479 000 Ft
Bérlés:
35 000 Ft / 2 hét
55 000 Ft / 4 hét

1 299 000 Ft
Bérlés:
70 000 Ft / 2 hét
110 000 Ft / 4 hét

Ajándékok minden vásárlás mellé! ​
Bizonytalan? Próbálja ki bemutatótermünkben!
1094 BP, Páva utca 15-17.

Bérlés kaució nélkül!
Vásárolna, de nem egy összegben? 0% THM – 10 hónap kamatmentes hitellel is elérhető!